canvas wand schilderij

Zo kun je jouw canvas ophangen

Canvasprints zijn een populaire manier om je huis te versieren met prachtige kunstwerken, persoonlijke foto’s en meer. Maar het ophangen van een canvas kan soms een uitdaging zijn. In deze blog delen we handige tips en tricks om jouw canvas op de juiste manier op te hangen, zodat het er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook veilig blijft hangen. Lees je mee?

Stap 1: Verzamel de benodigde materialen

Voordat je begint, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt. Voor het ophangen van een canvas heb je het volgende nodig:

  • Een canvasprint
  • Een meetlint
  • Een waterpas
  • Potlood
  • Schroeven en pluggen
  • Boormachine
  • Ophangdraad of haakjes (indien niet al bevestigd aan het canvas)

Stap 2: Bepaal de juiste hoogte

Een veelvoorkomende fout bij het ophangen van een canvas is het kiezen van de verkeerde hoogte. Over het algemeen wordt aanbevolen om het midden van het canvas op ooghoogte te plaatsen, wat meestal op ongeveer 150 cm van de vloer is. Gebruik je meetlint en potlood om deze hoogte te markeren voordat je begint met boren.

Stap 3: Zorg voor een waterpas installatie

Niets is vervelender dan een scheef hangend canvas. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat je canvas recht wordt opgehangen. Plaats de waterpas boven op het canvas en pas de positie aan totdat de luchtbel in het midden staat. Dit zorgt voor een perfecte horizontale ophanging van het canvas.

Stap 4: Markeer de boorgaten

Plaats het canvas op de gewenste hoogte en markeer de locaties waar je de boorgaten wilt maken. Als je canvas al haakjes heeft, zorg er dan voor dat deze gelijkmatig zijn verdeeld en op dezelfde hoogte zitten.

Stap 5: Boor de gaten en bevestig het canvas

Gebruik een boormachine om de gemarkeerde gaten te boren. Zorg ervoor dat je de juiste boor gebruikt voor je muurtype (bijvoorbeeld beton, gipsplaat, hout). Plaats de pluggen in de gaten en schroef de schroeven erin. Als je canvas ophangdraad heeft, bevestig dit dan aan de haakjes op de achterkant van het canvas en hang het op.

Stap 6: Controleer en pas aan

Controleer nogmaals of het canvas recht hangt door de waterpas te gebruiken. Als het niet helemaal recht is, pas dan de positie aan totdat het wel perfect is. Als je canvas eenmaal stevig en recht hangt, kun je volop genieten van je kunstwerk. 

Doe inspiratie op

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor het ophangen van je canvasprints of ben je op zoek naar bijzondere wanddecoratie voor in huis? Bekijk dan de uitgebreide collectie op Wanddecoraties.nl voor prachtige canvasprints en andere wanddecoratie-ideeën.

Winkelwagen
Scroll naar boven