Foto op hout

Foto’s op hout laten bedrukken. Alle foto’s op hout worden gemaakt van biologisch FSC gekeurd hout. Kies voor berken- of vurenhout afhankelijk van jouw stijl. Bekijk de opties per houtsoort en overweeg veel of weinig zichtbare structuur. Optioneel met whitewash effect te bestellen.

Print op hout laten maken

Alle foto’s worden standaard op berkenhout uit één stuk afgedrukt. Berkenhout, ook wel multiplex genoemd, is een dunne houten plaat waar een lichte houtstructuur in zichtbaar is. Deze houtsoort is ongeveer 9 millimeter dik. Berkenplex is een relatief gladde houtsoort waardoor ook portretten en foto’s met kleinere details prima kunnen worden bedrukt.

Mocht je een wat ruwere structuur mooi vinden kun je het beste kiezen voor een foto op vurenhout. Hierbij wordt de foto op houten planken bedrukt, met een dikte van ongeveer 3,6 cm. Dit kun je qua uiterlijk vergelijken met een foto op steigerhout. Bij een foto op vurenhout is de houtstructuur duidelijk zichtbaar en zijn er ook noesten te zien. Daarom is een foto op vurenhout erg geschikt voor natuurfoto’s. Het kan namelijk zo zijn dat de noesten op verschillende plekken terecht kunnen komen, waardoor kleine details mogelijk wegvallen.

Foto op hout met white wash

Bij een foto op hout wordt de kleur wit niet standaard geprint. Wanneer je een foto laat bedrukken op hout, komt wit niet naar boven, in plaats daarvan wordt het hout zichtbaar. Wil je juist wel een foto met veel wit afdrukken en dat het wit ook zichtbaar wordt op de afdruk op hout? Kies dan voor de optie whitewash. Op beide houtsoorten is het mogelijk om de foto te voorzien van een whitewashlaag. Bij een white wash afwerking komt er een witte onderlaag op het hout. Hierdoor worden de witte tinten op de foto uiteindelijk zichtbaar in plaats van het hout. De structuur van het hout blijft ook met de whitewash zichtbaar, maar dit wordt wel een stuk minder.

Hout met foto ophangen

Een foto op hout wordt altijd geleverd inclusief gratis ophangsysteem. Een foto op hout kun je het beste ophangen door een gekarteld haakje met schroefjes te gebruiken. Bevestig het haakje met de bijgeleverde schroefjes aan de foto op hout. Daarna kan de foto eenvoudig aan een spijkertje aan de muur worden opgehangen.

Winkelwagen
Scroll naar boven